Verheul, Ingrid

Voornaam: 
Ingrid
Achternaam: 
Verheul
Geboortejaar: 
1943
Geboorteplaats: 
Rotterdam
Geboorteland: 
Nederland
Werkperiode: 
1966
CV: 

Ingrid Verheul is geboren te Rotterdam op 7 november 1943. Zij doet de opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Kunstnijverheid (Arnhem) van 1961-1966. Zij is werkzaam te Arnhem rond 1970 en vervolgens in Apeldoorn van 1991 tot heden. Zij is beeldhouwer en keramist en werkt met klei en brons. Haar onderwerpen zijn voornamelijk portretten.

Afbeeldingen: portret Ingrid Verheul (bron Stichting Ateliers Apeldoorn); handgevormde pot op voetjes (bron Marktplaats 2017); kop (bron Apeldoorn uit de Kunst); kop, detail 'De Keerzijde' (bron ateliers apeldoorn).

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Werk: 

Ingrid Verheul (1943) werkt met kneedbare klei, een oermateriaal dat de mogelijkheid biedt er spontaan emoties in kwijt te kunnen. Geheimen moeten in tact gelaten worden, raadsels niet altijd worden opgelost. Menselijke emoties vertolken de beelden. Het gevoel speelt in haar oeuvre een grote rol. Zelf zegt ze: "Het liefst zou ik als ik werk mijn verstand in de kast zetten. En de buitenwereld wil ik ook buitensluiten. Ik laat mij leiden door mijn gevoel. En dan komen vanzelf de figuren vrij uit de materie" (bron: kunstofart.nl).