Varekamp, Eddy

Voornaam: 
Eddy
Voorletters: 
E.
Achternaam: 
Varekamp
Geboortejaar: 
1949
Geboorteplaats: 
Amsterdam
Geboorteland: 
Nederland
CV: 

Eddy Varekamp is geboren te Amsterdam op 2 april 1949. Zijn vader is gymnastiek leraar. In de familie van zijn moeder zijn generatielang kunstschilders geweest. In 1960 bezoekt hij de Rietveld Academie te Amsterdam. Zijn docenten zijn Herman Scholten en Betty Hubbers. In 1975 is Eddy ontwerper voor textiel bij Besouw in Goirle. Hoofd van de ontwerpafdeling is op dat moment Benno Premsela. In 1979 bezoekt hij de Rijksacademie van Beeldende Kunst te Amsterdam, afdeling schilderkunst. Docent daar is Willem den Ouden. Eddy opent in 1986 zijn eigen galerie op Hartenstraat 30. In 1996 levert Varekamp een groot tegeltableau David & Bathseba af (zie afbeelding). Tussen 1994 en 1997 worden voor woningblokken aan de Bijlmerdreef in Amsterdam 27 twee-en-halve meter hoge voorstellingen gemaakt met gekleurd beton en keramiek, dit in samenwerking met Norman Trapman. Deze tableaus visualiseren met elkaar een zonnige dag. In 2003 levert Eddy een 22 meter hoge schildering af voor een liftschacht van liftenfirma Schindler in Den Haag.

Stadsscènes en erotiek zijn veel gebruikte thema's in zijn werk. Eddy is behangschilder, graficus, tekenaar en keramist.

Bezoek zijn website: www.eddyvarekamp.com

Afbeeldingen: portret uit 2004 (bron vatenterprise.com); groot tegeltableau met voorstelling van David & Bathseba (Nederlands Tegelmuseum, Otterlo); sierschotel (particuliere collectie); gevelelementen Bijlmerdreef Amsterdam 1994-1997 (bron wikipedia.org); expositieposter (bron Castor&Pollux.co-uk).