Tussenbroek, Otto van

Voornaam: 
Otto
Voorletters: 
O.
Voorvoegsel: 
van
Achternaam: 
Tussenbroek
Geboortejaar: 
1882
Geboorteplaats: 
Leiden
Geboorteland: 
Nederland
Overlijdensjaar: 
1957
CV: 

Otto van Tussenbroek is geboren op 5 februari 1882 in Leiden. Hij volgt opleidingen bij de Tekenschool Pictura in Dordrecht en de Académie Julian in Parijs in de jaren 1905 tot 1908. Hij is een leerling van Emanuel Ernest Gerardus van der Ven. Hij werkt in Brugge van 1907 tot 1908, daarna in Parijs, Leiden, Dordrecht, Diest, De Kempen, Laren (Noord-Holland), Nieuwer-Amstel (Amstelveen) en Haarlem.  Hij is van 1918 tot 1923 directeur van het Museum voor Kunstnijverheid in Haarlem. Vanaf 1939 is hij hoofdredacteur van het Maandblad Interieur en Ambacht. Hij is lid van Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Later woont hij nog in Utrecht en van 1952 tot 1957 in Blaricum. Hij overlijdt daar op 6 april 1957.

Hij is een Nederlands graficus, monumentaal kunstenaar, kunstschilder, tekenaar, museumdirecteur, vervaardiger van mozaïeken (bij Goedewaagen), fotograaf en auteur.

Afbeeldingen: portret Otto van Tussenbroek (bron: RKD); Van Tussenbroek in zijn werkkamer (bron RKD); boek over sierkunst door Otto van Tussenbroek; Poster uit 1920 door Otto van Tussenbroek voor 'zijn' museum te Haarlem.

Werk: 

Zijn onderwerpen betreffen bloemstillevens, dieren, portretten, stadsgezichten en landschappen. Hij is ook boekbandontwerper. Van Tussenbroek werkt ook voor de Koninklijke Hollandse Pijpen- en Aardewerkfabriek Goedewaagen te Gouda / Nieuw-Buinen.

Bron foto: 

Bron: Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.