Mous, Jet

Voornaam: 
Jet
Voorletters: 
J.
Achternaam: 
Mous
Geboortejaar: 
1948
Geboorteplaats: 
Lisse
Geboorteland: 
Nederland
CV: 

Jet Mous is geboren op 5 februari 1948 te Lisse. Zij volgt de opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Vanaf 1986 woont en werkt Jet in Suawoude (fr.).

Bezoek haar website www.jetmous.nl

'De in Friesland wonende en werkende keramiste is bekend door haar krachtige, kleurrijke keramiek, die al jaren onder andere in uitleen- en verkoopcollectie van Kunstcentrum Zaanstad te bewonderen is. Helder gekleurde schalen en kommen in strakke vormen zijn het kenmerk van deze kunstenares. Hierbij is opmerkelijk hoe eenvoud van vormgeving gekoppeld is aan een gecompliceerde dubbelwandige uitvoering en deze elkaar opvallend versterken.' (Jan de Bruin - directeur Kunstcentrum Zaanstad)

'Haar monochrome schalen worden gekenmerkt door een strakke vormgeving, een felle kleur en een nauwkeurige afwerking. Het uitgangspunt voor de vormgeving van al haar schalen is de bolvorm.

Door met zelf ontwikkelde, variabele mallen te werken, of de schalen uit los van elkaar gegoten onderdelen samen te stellen ontstaat werk dat steeds anders van vorm is. (Jet Mous)

Bibliografie: 
  • Ank Trumpie - Verloren keramiek, werk van Jet Mous, in: Keramika nummer 4 2002.
Bron foto: 

Foto portret Jet tijdens Keramisto Milsbeek (2005).