Madou, Edith

Voornaam: 
Edith
Voorletters: 
E.
Achternaam: 
Madou
Geboortejaar: 
1964
Geboorteplaats: 
Helden (Peel en Maas)
Geboorteland: 
Nederland
Werkperiode: 
1992
CV: 

Edith Madou is geboren te Helden (Peel en Maas) in 1964. Zij volgt de opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht van 1986 tot 1992. Aanvankelijk heeft Edith haar atelier in Roermond, maar heden (2022) woont en werkt zij in Deventer.

Edith Madou

Ateliergebouw De Plataan

Ramelestraat 6b

7416 WV Deventer

0653447237

Bezoek de website van de kunstenaar: www.edithmadou.nl

Afbeeldingen: portret Edith Madou (bron LinkedIn); portret (bron Sneekernieuwsblad); plastiek Backpackerstas (bron Veilinghuis Peerdeman 2015); plastiek Schotel met citroenen en vis (bron Galerie Paterswolde); plastiek Bosje haring (bron Kunstinzicht).

Werk: 

Ik heb me gespecialiseerd in realistische keramische beelden. Mijn beelden zijn humoristisch en luchtig met een vleugje nostalgie. Ik bouw ze op  uit herkenbare voorwerpen, die ik met veel gevoel voor detail in keramiek naboots. Vaak voeg ik vissen toe om de alledaagse situaties absurd te maken. Inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, de gezelligheid en de tradities in het Nederland van vroeger tijden tot nu. Met liefde voor het ambacht geef ik vorm. Sprekende kleuren en toegevoegde materialen maken het beeld af.