Kok, Dagmar de

Voornaam: 
Dagmar
Voorletters: 
D
Voorvoegsel: 
de
Achternaam: 
Kok
Geboortejaar: 
1977
Geboorteland: 
Nederland
Werkperiode: 
1998
CV: 

Dagmar de Kok is geboren in 1977. Zij bezoekt de Akademie voor Beeldende Kunsten te Tilburg en studeert daar af in 1998. Dagmar werkt achtereenvolgens in Tilburg, Boxtel en Amsterdam

Bezoek de website van de kunstenaar: www.dagmardekok.com

Afbeeldingen: Dagmar de Kok, portret (bron: paper.mooiboxtel.nl); plastiek met twee beesten (bron: Open Art Zuid Oost); plastiek met tuin (bron: Twitter); plastiek 'Naar de keukenhof' (bron Kunst Centraal).

Werk: 

Dagmar over de beelden in dit project

“In 2003 maakte ik kennis met Zuid-Afrika en zijn taxibusjes beladen met mensen. Ik kwam op het idee om alle variaties die ik daar had gezien op een humoristische wijze in klei uit te drukken. De daaropvolgende jaren maakte ik regelmatig taxibusjes voor een bepaalde gelegenheid of persoon. Inmiddels voel ik me een soort taxispecialist: Nederlandse taxi’s op weg naar de dierentuin, taxi’s op weg naar de Keukenhof en taxi’s van gordijnstof en Duplostenen. De beelden zijn laagdrempelig en heel interessant voor kinderen. Ze kunnen zich voorstellen dat ze zelf in zo’n gammele taxi rijden. Het is een soort droomwereld die realiteit wordt, maar dan in het klein.”