Int Constigh Werck, Galerie

Naam: 
Int Constigh Werck, Galerie
Plaats: 
Rotterdam-Kralingen
Nationaliteit: 
Nederland
Werkperiode: 
1941 - 1960
Geschiedenis bedrijf: 

"Int Constigh Werck", Oudedijk 159, Rotterdam-Kralingen is opgericht door Antonia (Toos) Pieternella van 't Hoff (1907-1960). Zij is een zeer invloedrijke galeriehoudster geweest die veel kunstenaars in de na-oorlogse situatie gestimuleerd heeft. Zij heeft een zeer goede neus voor artistieke ontwikkelingen aan de dag gelegd. Dit alles moge blijken uit de publicatie ter gelegenheid van de expositie in Museum Boymans-Van Beuningen, Rotterdam in 1969. Hannie van Dijke is de toegewijde assistente van Toos van 't Hoff. Na  1960 blijft zij nog vier jaar werken voor Galerie Maas. In 1960 wordt de galerie overgenomen door Erik Voorrips en architect Henk Sutterland. De executeur bij de overname is P.W.J. Steinz. Hij gaf de nieuwe eigenaren een duwtje in de rug door veel kennis over te dragen. Door de nieuwe eigenaren werd gedacht aan het ontwerpen van interieurs in combinatie met een galerie. Dat lukte niet erg en Sutterland werd uitgekocht. De naam van de galerie werd omgedoopt in Galerie Maas. Zie verder onder die naam.

Werk: 

De volgende - alleen keramische - kunstenaars waren verbonden aan de galerie: Dirk Hubers, Johan van Loon, Jan van der Vaart, medewerkers aan de Experimentele Afdeling de Porceleyne Fles, Lucie Q. Bakker, Sophie de Lerma-van der Does de Willebois, Luigi de Lerma, Thera Hofstede Crull, Hub Levigne, Theo Dobbelmann, Han Knaap, Etie van Rees, Harm H. Kamerlingh Onnes, Jan Oosterman, Lies Cosijn, Sonja Landweer, Adriek Westenenk en Franz Wildenhain.

Bibliografie: 
  • Antonia Pieternella van 't Hoff, Een vrouw met singuliere gaven, catalogus Museum Boymans-Van Beuningen Rotterdam, 1969.
  • Voorrips, Erik, Galerie Maas, 1941-1991.
Bron Foto: 

Foto's van Toos van 't Hoff en werk Dirk Hubers uit publicatie.