Homberg, Angelique

Voornaam: 
Angelique
Voorletters: 
A.
Achternaam: 
Homberg
Geboortejaar: 
1967
Geboorteplaats: 
Amsterdam
Geboorteland: 
Nederland
Werkperiode: 
1994
CV: 

Angelique Homberg is geboren te Amsterdam in 1967. Zij volgt de opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, afdeling Keramische Vormgeving. Zij heeft les van Adriana Baarspul, Geert Lap, Norman Trapman, Beate Reinheimer en Henk Trumpie. In 1993 doet zij een stageperiode bij Norman Trapman. In 1993 - 1994 werkt zij samen met Erik Andriesse gedurende drie maanden op het E.K.W.C. ter Den Bosch. In 1994 doet Angelique eindexamen aan de Rietveld en wordt haar werk getoond in de eindexamententoonstelling van de Academie. Er volgen sindsdien vele exposities. In 2006 werkt Angelique weer voor een periode op de E.K.W.C. Angelique Homberg verzorgt naast haar eigen studio werk ook keramiekcursussen.

Angelique vervaardigt schalen, vazen en grote driedemensionele tegeltableaus. Ook maakt zij werk in opdracht, o.a. voor andere kunstenaars.

Afbeeldingen: portret Angelique (bron blog.jocadeau); hoge vaas uit 1999, hoogte 53,5 cm (bron Botterweg Auctions); twee strakke vazen in geel en lie-de-vin (bron website kunstenaar); twee vazen met een kerbschnitt decor (bron website kunstenaar).

 
Angelique Homberg
Bellamystraat 19-D
1053 BE Amsterdam

Bezoek haar website: www.angeliquehomberg.nl

E angeliquehomberg@gmail.com

Werk: 

"Mijn werk ontstaat op de draaischijf. Zonder te schetsen op papier werk ik mijn ideeën direkt uit in klei. Ik werk niet met een concept maar richt mij op de vorm vanuit een ambachtelijke benadering van draaien. Zo ben ik op zoek naar de grens van een autonome vorm met een visuele functie zonder dat het zijn gebruiksvorm verliest. Door series te maken en die vervolgens als groep te presenteren ontstaat een nieuwe ruimtelijke compositie waar ik let op de restvormen en het ritme binnen de ruimte. Vervolgens ben ik de huid van het gedraaide werk aan gaan tasten om zo nog verder tot abstractie te komen. Mijn gedraaide vormen wil ik een stap verder brengen door ze in een andere context te plaatsen, om zo los te komen van het traditionele karakter wat om gedraaide keramiek hangt. Ik heb veel ervaring met de meest verschillende opdrachten opgedaan; van restaureren van de meest uiteenlopende objecten b.v. beelden die in honderd stukjes zijn gebroken tot identiek nieuwe modellen maken van al bestaande vormen en het restaureren van tegelwanden/tableaus. Het is ook mogelijk om met een idee of een schetsje te komen waarnaar ik zo goed mogelijk een eindprodukt aflever. Niets is mij te dol." (tekst van de website kunstenaar).