Boom, Mels

Voornaam: 
Mels
Achternaam: 
Boom
Geboortejaar: 
1943
Geboorteplaats: 
Nijmegen
Werkperiode: 
1997
CV: 

Mels Boom is geboren te Nijmegen in 1943. Hij studeert design aan de Design Academy in Eindhoven (1970) en rechten in Utrecht (1979). Naast het ontwerpwerk bekwaamt hij zich in marketing (1983) en organiseert jarenlang een internationale designprijs (1999-2005). Zijn passie is ‘het zich uitdrukken’. Hij doet dat door middel van keramiek, schilderen, schrijven en fotografie.
Zijn eerste kennismaking met keramiek is op de Design Academy, waar hij les krijgt van Henk Verberkmoes. Voor zijn afstudeerproject met lampen in keramiek ontvangt hij in 1970 de Mosaprijs. Na vele jaren als ontwerper gewerkt te hebben kiest hij in 1997 de keramiek als belangrijke activiteit. Hij volgt lessen bij Dorothée Vrijdag. En neemt deel aan diverse workshops (Delorme, Rosenzweig, Rossman, Koj, Ostermann). Ook doet hij een artist-in-residence in Rufford en begint met exposeren (o.a. Theemaas, le Pignon, Nieuw Beerenburg, keramiekmarkten).

Ook op andere manieren binnen de keramiek is Mels actief: hij heeft de keramiek startpagina verzorgd, is bestuursvoorzitter geweest van de stichting Klei en Hobby en is redacteur bij het keramisch magazine KLEI. In dit vakblad voor amateur en professional verzorgt hij vooral de technische artikelen, onder meer de serie Decoratietechnieken. Hij wil met die artikelen lezers inspireren en stimuleren om ‘uit het eigen keramisch denkraam’ te stappen.
Inmiddels zijn drie boeken over decoratietechnieken en basistechnieken van zijn hand verschenen.
Een bezoek aan zijn galerie kan op afspraak.

Bezoek ook de website: www.ceramic.nl en het nieuwste aan te bevelen initiatief (2014) van Mels: http://inspiratie.ceramic.nl/