Babs Haenen wint de Van Achterberghprijs 2020

Babs Haenen wint de Van Achterberghprijs 2020

Tweejaarlijks wordt de Van Achterberghprijs, bestaande uit een bedrag van €15.000,- toegekend aan een persoon of instelling die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de keramische kunst en keramiek in Nederland. Babs Haenen heeft dit jaar de prijs gewonnen. Uit het jury rapport: ‘Babs’ werk is technisch virtuoos, verfijnd van afwerking en kleur, monumentaal en tegelijkertijd poëtisch. Aan de basis van dat werk staat een kleine maar ijzersterke vrouw die al bijna een halve eeuw lang keihard werkt aan een consistent oeuvre waarmee ze ook nu nog aan de top van de internationale keramische kunst staat.”

Ter gelegenheid van deze onderscheiding presenteert het nationale Keramiekmuseum in Leeuwarden van 5 september 2020 tot en met 3 januari 2021 de tentoonstelling Babs Haenen: Beauty is in the Eye of the Beholder. Ontdek het omvangrijke oeuvre van Haenen aan de hand van een selectie werken; van historisch werk tot recente stukken, ontstaan in haar atelier in Amsterdam.

Afbeelding: Babs Haenen, The Garden of Giverny, 2020, porselein, pigmenten, glazuur, Courtesy Hostler Burrows gallery, New York- Los Angeles