Arend, Lucien den

Voornaam: 
Lucien
Voorletters: 
L.A.M.
Voorvoegsel: 
den
Achternaam: 
Arend
Geboortejaar: 
1943
Geboorteplaats: 
Dordrecht
Geboorteland: 
Nederland
Werkperiode: 
1967
CV: 

Lucien Armand Marco den Arend is geboren te Dordrecht op 15 december 1943. In 1953 emigreert hij met zijn familie naar Zuid-Californië. Op negentien jarige leeftijd (in 1962) komt hij weer terug in Nederland en woont dan in Zwijndrecht. Een jaar later keert hij terug naar Amerika om aan de California State University in Long Beach Kunst (Ceramics) en Russiche taalwetenschappen te studeren. In 1965 ontmoet Den Arend de Nederlandse openbare ruimte beeldhouwer Joop Beljon gedurende een beeldhouwsymposium op de campus in Long Beach. Einde 1965 keert hij terug naar Nederland en volgt de studie voor bevoegd leerkracht in kunst aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. In 1967 maakt hij zijn eerste werk. In 1969 is hij afgestudeerd in Tilburg en volgt nog het laatste jaar beeldhouwklas aan de Rotterdamse kunstacademie. Van 1965 tot 2003 werkt en woont Lucien den Arend in Zwijndrecht. Daarna in Finland, waar hij een van de grootste beeldenparken in Europa opzet. Den Arend heeft in 1988 deelgenomen met keramiek aan een groepsexpositie in Galerie Kapelhuis in Amersfoort. Als keramist past hij de Raku techniek toe.

Den Arend is architect, beeldhouwer, glaskunstenaar, omgevingskunstenaar, tekenaar, aquarellist, etser, emailleur, ontwerper en keramist.

Bezoek de website: www.denarend.com

Afbeeldingen: portret (bron website kunstenaar); object 'Double Torus', limestone, 1970-1975; raku gestookte thee kom (bron website kunstenaar); omgevingskunstwerk (bron website kunstenaar).