Versluis, Dick

Voornaam: 
Dick
Voorletters: 
D.
Achternaam: 
Versluis
Geboortejaar: 
1939
Geboorteplaats: 
Rotterdam
Geboorteland: 
Nederland
Overlijdensjaar: 
2019
CV: 

Dick Versluis is geboren te Rotterdam op 13 september 1939. Dick volgt de opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en die aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Versluis woont en werkt sinds 1981 te IJsselstein. Hij is lid van de Vereniging Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK).

Dick Versluis is beeldhouwer en keramist. Hij overlijdt te IJsselstein op 23 december 2019.

Afbeeldingen: Dick Versluis (bron Uit IJsselstein); plastiek van een kip (bron NVK); figuurtje (bron NVK); plastiek 'Kind aan tafel' (bron Kunstveiling).

 

 

 

Werk: 

Of het vogels zijn of “mannekes”, ze ogen door hun houding altijd vrolijk en hebben iets lieflijks over zich. De vreugde die de schepper van de beelden aan het vormgeven beleeft, is terug te zien in de plastieken die met zorg en liefde zijn gemaakt. Versluis boetseert in “steengoedklei”. De plastieken worden gebakken op een eind-temperatuur van 1250° Celsius. Dat betekent dat zijn plastieken bestand zijn tegen weersomstandigheden. Er worden, indien nodig, messing, kunststof, brons of andere materialen toegevoegd. De sokkels zijn van Belgisch hardsteen, marmer of een andere gewenste steensoort. Het zagen en polijsten hiervan doet hij in zijn eigen atelier.