Thijs, Toon

Voornaam: 
Toon
Voorletters: 
A.
Achternaam: 
Thijs
Geboortejaar: 
1948
Geboorteland: 
Nederland
CV: 

Toon Thijs is geboren in 1948. Hij volgt in de periode 1971-1974 en 1977-1980 de opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunst in Tilburg en Arnhem met studierichting driedimensionale vormgeving; specialisatie keramiek.

Bezoek de website van de kunstenaar: http://www.toonthijs-keramiek.com

Afbeeldingen: Toon Thijs, ca. 2006 (bron NVK); Toon Thijs met werkstuk (bron website kunstenaar); plastiek 'Rozenwater 2' (bron website kunstenaar).

Werk: 

Omschrijving van zijn werk

Toon Thijs is een keramist met grote aandacht voor bijzondere vormgeving, een bedenker van aparte opvallende objecten. Strak van vorm, zeer nauwkeurig afgewerkt, met veel oog voor details en met een opmerkelijk rijk kleurgebruik. Onmiskenbaar voorwerpen in een heel eigen stijl, met een grote diversiteit aan vormen. Sommige objecten zijn unica. Andere zijn multipels (genummerde oplages). Daarnaast worden kleine series van bijzondere gebruiks- en siervoorwerpen gemaakt.

Technische gegevens van zijn werk

De gebruikte technieken zijn divers: deels modelleren, opbouwen uit platen en/of gieten, vaak in hetzelfde werkstuk gecombineerd. Meestal wordt het werk meerkleurig geglazuurd en/of afgewerkt met engobes. Voor het werk wordt zeer fijne aardewerkklei en porselein paperclay gebruikt. Het wordt gestookt in een elektrische oven tot max. 1100 C. (tekst NVK).