Terra, Galerie Terra Delft

Naam: 
Terra, Galerie Terra Delft
Plaats: 
Delft
Nationaliteit: 
Nederland
Werkperiode: 
1986 - heden
Geschiedenis bedrijf: 

De galerie wordt in 1986 opgericht door Simone Haak en Joke Doedens. Sinds de opening presenteert Galerie Terra Delft onder leiding van de galeriehouders Simone Haak (zie ook onder keramisten) en Joke Doedens, een veelzijdig aanbod in de hedendaagse keramiek. Galerie Terra Delft is gevestigd in het historisch centrum van Delft. Het is uitzonderlijk, dat er een plek in Nederland is, waar permanent keramiek aangeschaft kan worden, waarvan de kwaliteit maatgevend is en de diversiteit groot. Je kunt bij Terra terecht voor een leuke beker of een decoratieve vaas, maar ook voor een uniek keramisch object zonder toegepaste functie. De hedendaagse keramiek laat een breed scala aan producten zien en vooral in het segment van de kunst wordt het werk steeds interessanter. Naast een afwisselend expositiebeleid en deelname aan kunstbeurzen, presenteert Galerie Terra Delft zich als een permanent verkooppunt voor ongeveer vijftig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De collectie varieert van toegepaste kunst tot autonoom werk. De galerie voert een levendig en motiverend beleid voor kunstenaars en publiek (tekst: bron website Terra, waarvoor onze dank!).

In 2011 bestaat de galerie vijfentwintig jaar. Dit feit wordt gevierd met de grootse manifestatie Brandpunt Terra. 'Traditie en Vernieuwing' is de ondertitel van dit hedendaags keramiek festival. Georganiseerd door de Stichting Keramiek Promotie Delft (SKPD) zal het traditioneel Delftsblauw en de actuele hedendaagse keramische kunst in de vorm van tentoonstellingen en bijeenkomsten het cultureel historisch besef bevorderen en stimuleren. Galerie Terra Delft zal hierbij haar expertise van 25 jaar keramiekgalerie ten dienst stellen om van het festival een internationaal evenement te maken waarbij de diversiteit en kwaliteit groot zal zijn.

Galerie Terra Delft
Nieuwstraat 7
2611 HK Delft
tel/fax: 015-2147072
e-mail: info@terra-delft.nl

Bron Foto: 

Galerie aanzicht 2011 (bron: website galerie); portret Simone Haak, 2011; portret Joke Doedens, circa 2010; Brandpunt Terra logo, 2011.