Steyaert, Frank

Voornaam: 
Frank
Voorletters: 
F.
Achternaam: 
Steyaert
Geboortejaar: 
1953
Geboorteplaats: 
Dendermonde
Geboorteland: 
België
CV: 

Frank Steyaert is geboren te Dendermonde in 1953. Hij Studeert bouwkunde en keramiek aan de Academie van Aalst. Vervolgens keramiek en juweelkunst aan de Koninklijke Academie van Antwerpen en het Nationaal Hoger Instituut van Antwerpen en grafiek aan de Academie van Dendermonde. Van 1975 tot 2010 is hij leraar keramiek aan diverse kunstscholen: Deinze, Lokeren, Dendermonde, Liedekerke. Hij is sedert 1986 lid van de "International Academy of Ceramics" in Genève. Hij zetelt als jurylid voor belangrijke wedstrijden en is recensent voor keramiektijdschriften.

Frank Steylaert heeft zijn studio en museum aan de Tinnenpotstraat 16, B-9000 Ghent

Bezoek de website van de kunstenaar www.franksteyaert.net

Afbeeldingen: portret van de kunstenaar uit 2014 in KLEI (fotograaf Yannic Coussement); portret kunstenaar (bron Design Vlaanderen); affiche bij de expositie Frank Steyaert / Collection - Passion, 2014; object Scheepswrak; object Tijdstip van Raadselachtig Licht (bron website kunstenaar).

Werk: 

Frank Steyaert is primarely known as a ceramic sculptor of shipwrecks, but in his work one can recognize a development to more free forms and use of colour. After 2000 his style became more abstract. His latest work is again more decorative. 

Bibliografie: 
  • Recchia, Ludovic, Frank Steyaert / Figures de Proue / Boegbeelden, 2014