Spiegel-Kraemer, Margot

Voornaam: 
Margot
Voorletters: 
M.
Achternaam: 
Spiegel-Kraemer
Geboorteplaats: 
Friedberg (Hessen)
Geboorteland: 
Duitsland
CV: 

Margot Spiegel-Kraemer is geboren te Friedberg (Hessen - Duitsland) op 22 november 1920. Over haar opleiding is ons niets bekend. Margot komt in aanraking met de Indiaanse pottenbakkerstraditie in Mexico. Zij heeft de Indiaanse primitieve stookmethoden geadopteerd. Margot werkt te Den Haag. Zij is lid van de Vereniging Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK). Zij is docent van Jetty Wery.  

Afbeeldingen: Portret van Margot (bron josvandenberg.nl); hoge gesloten kom 'Dans om de Kiva', 1997 (bron haagsekunstenaars.nl); open kom 'desert landschap' (bron haagsekunstenaars.nl); 2 publicaties van de hand van de kunstenaar.

 

 
 

 

 

Bibliografie: 

" Gedurende vele jaren houd ik mij intensief met keramiek bezig. Na mijn verblijf bij de Indianen heb ik geleerd de klei totaal anders te benaderen en grote eerbied voor Moeder Aarde te hebben. Geïnspireerd door de schitterende Canyons veranderde mijn werk totaal en probeer ik de schoonheid in mijn werk tot uiting te brengen. Zoals men een foto bekijkt laat ik mijn gevoel d.m.v. de klei tot uiting komen. Klei/ verbeelding/ cultuur/ landschap."
(Tekst uit: haagsekunstenaars.nl)