Sebes, Ricus

Voornaam: 
Ricus
Voorletters: 
R.
Achternaam: 
Sebes
Geboortejaar: 
1969
Geboorteplaats: 
Dordrecht
Geboorteland: 
Nederland
CV: 

Ricus Sebes is geboren te Dordrecht in 1969. Tussen 2006 en 2009 volgt hij de opleiding aan de SBK te Gouda. In 2007 en 2008 gespecialiseerd hij zich in glazuren, in 2008 bij Ian Curry. In 2009 doet hij mee aan een workshop gietvormen bij Aardewerkfabriek Montagne in Gouderak, Holland. In 2010 volgt een workshop draaien en stoken in een hout/zoutoven in Frankrijk bij Frank Theunissen en Thomas-Jan König. In 2011 neemt Sebes deel aan een workshop keramische glazuren bij Hein Severijns. Sinds 2013 woont en werkt Ricus met zijn partner Sonja in Duitsland. In 2019 ontvangt Ricus de Staatspreis für das Kunsthandwerk Rheinland-Pfalz.

Ricus vormt samen met zijn partner Sonja Studio-Sebes, die gevestigd is in een oude oliemolen in de buurt van de stad Sankt Goar (tussen Koblenz en Bingen) aan de Rijn in Duitsland. 
www.studio-sebes.com

Afbeeldingen: Ricus Sebes, portret (bron kunstenaar); gesloten komvorm met kristalgazuren in fuchsia, staatsprijs 2019 (website kunstenaar); gesloten komvorm met kristalglazuren in groen (website kunstenaar); open komvorm met kristalglazuren (website kunstenaar); driedelig object met centtraal een vaas met kristalglazuur.

 

 

 
Bibliografie: 
  • 2019 Katalog Staatspreis für das Kunsthandwerk Rheinland-Pfalz.