Nieuwe publicatie levenswerk Nel Houtman

Het boek Verfijnde eenvoud over het levenswerk van de pottenbakster Nel Houtman (1905-2000) is verschenen. Met 80 foto’s en uitgebreide tekst wordt in 96 pagina’s een overzicht gegeven van het werk.
De Stichting Hens van der Spoel verzorgt de verspreiding van het boek, u kunt het hier bestellen. De prijs is 20 € exclusief verzendkosten.
In het boek wordt door Jaap Jongstra, onder redactie van Feico Hoekstra, de gehele carrière en de ontwikkeling van de pottenbakster Nel Houtman beschreven. Een overzicht van tentoonstellingen en publicaties sluit het geheel af. Uit de tekst: “Wat de kleuren betreft, kan gesteld worden dat de keramiek van Nel Houtman hoofdzakelijk is uitgevoerd in een variatie aan witte en grijze glazuren, maar ook wel in donkerdere bruinachtige tinten, meestal omschreven als aardglazuren. Zij verkreeg deze door het hoofdbestanddeel aarde te mengen met oxides van ijzer, tin of chroom. In een recensie van de tentoonstelling bij Van Lier wordt gesproken van “peperkleur” en “Japansch Bizen-bruin”. Het gebruik van zoutglazuur veroorzaakte grijze, beige en bruine kleurnuances...”
Foto’s van hoge kwaliteit tonen het werk in  al haar aspecten. De uitvoering is in paperback, ingenaaid.

Ook zijn bij de Stichting nog enkele exemplaren te bestellen het boek De Meesterlijke Synthese  (110 pp) over het werk van Hens van der Spoel voor de prijs van 22.50 € exclusief verzendkosten. De brochure H.M. van der Spoel (6 pp) met 13 foto’s is te bestellen voor de prijs van 5.50 € exclusief verzendkosten.

Stichting Hens van der Spoel
p/a S. van der Spoel
Loolaan 42
7261 HT Ruurlo
t.0573452243
BESTEL VIA EMAIL:  s.vanderspoel@concepts.nl