Hiemstra, Peter

Voornaam: 
Peter
Voorletters: 
P.
Achternaam: 
Hiemstra
Geboortejaar: 
1954
Geboorteplaats: 
Wolvega (Weststellingwerf)
Geboorteland: 
Nederland
Werkperiode: 
1984
CV: 

Peter Hiemstra is geboren te Wolvega (Weststellingwerf) op 17 december 1954. Hij volgt de opleiding aan Academie Minerva te Groningen. Vanaf 1984 werkt Hiemstra in zijn atelier in Oldeberkoop (Ooststellingwerf).

Adres: Oosterwoldseweg 17, 8421 RR Oldeberkoop, 0516-452222

Bezoek zijn website: www.ceramicart.nl

Afbeeldingen: Peter Hiemstra, portret (bron catalogus De Belofte, uitgave HazArt kunststichting,2019); portret Peter Hiemstra (bron 2.bp_blogspot); werk Koning van de steile wand, 2009 (bron website kunstenaar); King Deer, 2010 (bron website van de kunstenaar);  One Love met transfers, 2012 (bron website van de kunstenaar); monografie uit 2022 (bron Galerie Wildevuur).

Werk: 

Peter Hiemstra is een beeldend kunstenaar die beeldverhalen schept. Het zijn geen eenduidige vormen, maar taferelen of gebeurtenissen. De beeldende vertellingen houden vaak het midden tussen geestig en bizar, integer en kwetsbaar. Zijn wereld beantwoordt aan eigen wetten, waarden en waarheden. Hij spreekt vaak openlijk zijn verbazing uit over het menselijk handelen, dat regelmatig ons beperkte voorstellingsvermogen te boven gaat. Hij maakt het onvoorstelbare aanschouwelijk en het ongrijpbare tastbaar. Zo ontstaan beelden die zich onttrekken aan het gewone, alledaagse bestaan (tekst: Wim van der Beek).

Bibliografie: 
  • Augustijn, P., Hedendaagse keramiek in Nederland, Utrecht 2008.