Eijk, Kiki van

Voornaam: 
Kiki
Voorletters: 
K.
Voorvoegsel: 
van
Achternaam: 
Eijk
Geboortejaar: 
1978
Geboorteplaats: 
Tegelen
Geboorteland: 
Nederland
Werkperiode: 
2001
CV: 

Kiki van Eijk is geboren in 1978 te Tegelen. Zij bezoekt van 1996 tot 2000 de Design Academy te Eindhoven. Sinds 2001 vormt zij met Joost van Bleiswijk een ontwerpersduo. Zij werken als zelfstandige ontwerpers in een gezamenlijke werkplaats. Vanaf 2010 is dat een 1100 vierkante meter grote ruimte op het voormalige Philips-terrein Strijp-T aan de rand van Eindhoven. Kiki en Joost delen een aantal voorkeuren zoals vakmanschap en ambachtelijkheid en een fascinatie voor historische objecten. In 2006 presenteerden zij zich voor het eerst samen op de meubelbeurs van designhoofdstad Milaan. In de zomer van 2013 is er in het Noordbrabants Museum te Den Bosch de expositie Co-evolution met 100 topstukken uit de eerste twaalf jaar van de succesvolle carrières van beide ontwerpers. 

Bezoek haar website: www.kikiworld.nl

Werk: 

Kiki van Eijk ontwerpt al doende en laat het toeval een grote rol spelen; haar keuze van het materiaal hangt af van het ontwerp. Zij knutselt en fröbelt vanuit een kinderlijke verwondering op de grens van hobbyisme en professionaliteit. Haar nostalgische benadering en haar poëtische en vooral speelse stijl uiten zich in een breed spectrum aan producten; keramiek, glas, tapijten, lampen, meubels, textiel en vrije objecten (tekt: expositie Co-evolution, Noordbrabants Museum, Den Bosch zomer 2013).

Bibliografie: 

Nelemans, R., Gastateliers 2006, Eindhoven, 2007. 

Bron foto: 

Portretten (bron; internet); opname meubel tijdens de expositie Co-evolution, Noordbrabants Museum te Den Bosch 2013 (foto Capriolus).