Doesborg, Mathieu

Voornaam: 
Mathieu
Voorletters: 
M.P.N.
Achternaam: 
Doesborg
Geboortejaar: 
1923
Geboorteplaats: 
Tegelen
Geboorteland: 
Nederland
Overlijdensjaar: 
1978
CV: 

Mathias Peter Norbertus (Mathieu) Doesborg is geboren te Tegelen op 8 juni 1923. Hij volgt de opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en de Akademie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Hij is werkaam in Venlo waar hij leerling tekenen is van Sef Moonen. Verder is hij leerling van Joep Felder en Henri Sicking. Doesborg verblijft na Venlo in Aken, Parijs en tenslotte in Baarle Nassau.Hij is overleden te Breda op 23 maart 1978. Doesborg is keramist, ornamenteel beeldhouwer en pentekenaar.

Afbeeldingen: Mathieu Doesborg,  kruiswegstatie uit een serie van veertien uit het opleidingsklooster van de paters van de Heilige Geest te Baarle-Nassau, datering 1956 (bron Marktplaats maart 2017).

Werk: 

Voor het opleidingsklooster van de paters van de Heilige Geest in Baarle Nassau (B.) heeft Doesborg in 1956 een monumentale keramische kruisweg geleverd. De 14 kruiswegstaties zijn op een zeker moment daar uit de muur losgehaald en overgebracht naar het klooster in Gemert (N.Br.). In 2017 zijn de staties aangeboden op Marktplaats.nl.