Beelden aan de Vecht

Naam: 
Beelden aan de Vecht
Plaats: 
Maarssen
Nationaliteit: 
Nederland
Werkperiode: 
1991 - 2007
Geschiedenis bedrijf: 

De galerie en beeldentuin (4000 m2) is opgericht in 1991 door het lerarenechtpaar Joop en May Hobijn-Roth. In de zomermaanden worden in de beeldentuin van Beelden aan de Vecht exposities gehouden van beelden van Nederlandse beeldhouwers en keramisten. De tuinen rondom het koetshuis van een historisch landgoed in Maarssen worden door May Hobijn-Roth ingericht. In de zestien jaar van het bestaan van de galerie is Beelden aan de Vecht een begrip geworden in de wereld van kunst- en tuinliefhebbers. In deze weelderige tuin heb je even het gevoel in een andere wereld te zijn. Naast de fraaie beeldentuin zijn er ook twee ongebruikelijk ingerichte expositieruimtes. Een dertigtal kunstenaars zorgden voor 240 beelden en fonteinen, in diverse materialen, opgesteld tussen een collectie bijzondere planten: een visueel avontuur, waar je echt de tijd voor moet nemen. May Hobijn-Roth overlijdt in 2007. Met haar overlijden wordt de galerie gesloten.

Werk: 

Naast brons is er veel aandacht besteed aan monumentaal keramiek dat het hele jaar buiten kan blijven. Keramisten die hier exposeerden zijn onder meer Heidi Daamen, Barbara Nanning, Tejo Philips, Lodewijk Ten Bosch,  

Foto's van de tuin, beelden van Tadaaki Narita (zwart) uit 2006 en Heidi Daamen (bron: de site van de galerie, waarvoor hartelijke dank).